cdalogo
menu
 

Week 05 2013                                           - Nieuws -

CDA staat niet te springen om bestemmingsplan centrum

De fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad, Leon Floor, heeft tijdens de politieke bespreking van het bestemmingsplan van het Noordwijkerhoutse centrum gepleit voor het verplaatsen van standhouders zoals de bloemenkar en de oliebollenkraam naar het Marktplein. Volgens raadslid Floor kunnen de standhouders zo het plein meer levendig maken. Rondom de Witte Kerk mogen ze dan niet meer staan, behalve tijdens evenementen in het dorp.

Hiermee is raadslid Floor ingegaan tegen het bestemmingsplan, waarin staat dat de kramen dienen te verhuizen naar De Brink, en niet meer in het centrum mogen staan, tenzij er evenementen zijn in het centrum. Dit betekent dat er op zaterdag geen bloemen meer te verkrijgen zijn bij de Witte Kerk en dat de oliebollenkraam daar ook niet meer mag komen.

CDA-burgerraadslid Jan Meeuwenoord uitte echter zijn zorgen over de plannen van raadslid Floor, alsmede het bestemmingsplan. Hij baart zich zorgen over de leegstand op het Marktplein, en ook over het dreigende vertrek van de Bruna van het plein. Hij is van mening dat alle reuring in het echte centrum moet plaatshebben, dus juist zoveel mogelijk kramen bij de Witte Kerk. Voorlopig is het nieuwe bestemmingsplan nog in de ontwerp-fase.

Heeft u zelf een mening over het bestemmingsplan, of zou u graag uw reactie willen geven, zodat wij die mee kunnen nemen naar de volgende vergadering? Neem dan contact met ons op!


<< Terug naar de nieuwspagina

 
© Copyright CDANoordwijkerhout.nl | Made by: Web Revolutions & Wilson Creation